Identitetsvänsterns fall

Någonstans är jag förhoppningsfull kring att det här är början av identitetspolitikens förfall. Den identitetspolitiska vänstern (läs F!, MP, unga vänsterpolitiker) har masat sig framåt ett bra tag och vunnit stöd för vackra slagord, storslagna visioner och en ungdomlig, modern approach. Mycket yta, mycket ilska men få konkreta politiska förslag. Där etiketter och slagord till slut har blivit viktigare än idéer och att förändra verkligheten.
 
Bluffen har nu synats. Till syvende och sist handlar politik om att presentera och genomföra trovärdiga reformer med utgångspunkt i verkligheten och riktiga samhällsproblem.När nu identitetsvänstern börjar få inflytande på riktigt så kommer verkligheten och knackar på dörren. Där står de, snopna och ertappade med enbart några slagord om att miljön ska räddas och att vi måste skapa ett mer jämställt samhälle på sin agenda.
 
Tro mig, det vill vi alla. Men medan identitetsvänstern står och skriker och idiotförklarar omvärlden, fokuserar vi andra på hur de här problemen faktiskt ska lösas. På riktigt.

#F!#identitetspolitik#miljöpartiet#Regeringen

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *